Blokada FRP

Blokada FRP / Blokada Konta Google - pokrótce wyjaśnijmy co to jest. Jest to blokada, którą możemy spotkać od androida 6.0.1 Lollipop.

Przy próbie przywrócenia naszego smartfona do ustawień fabrycznych, bądź zainstalowanej aktualizacji, która ma wpływ na konfigurację telefonu w większości modeli wyświetla się informacja

ZWERYFIKUJ KONTO, "Urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować, zaloguj się na konto Google, które było wcześniej skonfigurowane na tym urządzeniu".

W celu uruchomienia telefonu musimy podać konto Google, które zostało wpisane w ustawieniach.

Jeżeli z jakiegokolwiek powodu nie pamiętamy, bądź nie znamy konta nie będziemy mogli przejść do ekranu głównego.

Nasz serwis oferuje ściągnięcie blokady FRP z twojego smartfona, niezależnie od modelu.